Elim logo

Elim

Poštovani kupci,

Sukladno čl. 6 tč. 3. Zakona o pružanju usluga o turizmu („Narodne novine“ br 130/17) obavještavamo Vas da prigovore na kvalitetu naših usluga možete podnijeti u pisanom obliku u ovim poslovnim  prostorijama, te će Vam se bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora.

Prigovor se također može podnijeti putem pošte na adresu:

Elim turistička agencija
Andronella 12a
52210 Rovinj, Istra
Republika Hrvatska

Ili na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odgovor na pisani prigovor potrošača dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Zahvaljujemo se na suradnji.

ELIM
Agencija za upravljanje nekretninama i turistička agencija
Voditelj poslovnice i odgovorna osoba
Sanja Jovanović

Nadležnost nad Turističkom Agencijom vrši Ministarstvo Turizma, Služba Turističke inspekcije 10000 Zagreb, Trg Republike Hrvatske 8/1

Opći uvjeti poslovanja

1. Uvijeti pružanja Usluga

Uvjeti pružanja usluga su sastavni dio ugovora između Elim agencije (Elim Obrt za usluge i Turizam i Turističku agenciju Elim) kao ovlaštenog zastupnika i kupca koji prihvaća ponude i odabrane turističke usluge. Sve što je navedeno je zakonska obveza za kupca i za Elim agenciju.

Opći uvjeti poslovanja objavljeni su na internetskoj stranici agencije Elim.

Agencija Elim je dužna poduzeti sve mjere u osiguravanju točnih informacija koje se pružaju korisnicima. Agencija Elim je prikupila sve informacije, podatke i slike vezane za smještajne jedinice, od najpouzdanijih izvora. Iako su sve informacije provjerene, agencija Elim ne odgovara za pogreške, propuste ili kašnjenja u ovom ili bilo kojem drugom dijelu svoje web-lokacije.

2. Opis usluge

Smještajne jedinice opisane su prema službenoj lokalnoj turističkoj zajednici u vrijeme izdavanja radnih dozvola.

Standard smještaja, hrane i usluga može se razlikovati ovisno o mjestu i zemljama, slične usluge koje nude drugi agenti, tvrtke ili korporacije nisu uvijek jednake ili usporedive s agencijom Elim. Za više informacija pogledajte našu web stranicu, brošuru i ostale tiskane materijale.

Ako gost nije zatražio sobu / stan s posebnim kvalitetama, prihvatit će svaku službeno registriranu sobu / apartman, kako je opisano u brošuri. Agencija Elim će pokušati zadovoljiti dodatne zahtjeve ako je moguće.

3. Uvjeti sporazuma

Nakon potvrde, razumijemo da ste upoznati i da se slažete s općim uvjetima i uvjetima rezervacije, te da će se u potpunosti poštivati.

4. Ponudite

Klijenti mogu poslati upit putem obrasca za upit, e-mailom, faksom ili telefonskim pozivom, nakon čega ćete dobiti odgovor putem e-pošte ili faksa radi boljeg prikaza smještaja. Ponude će biti poslane prema traženim uvjetima ili alternativnom smještaju u slučaju da ne možemo ispuniti sve želje kupca.

Elim Agencija jamči autentičnost fotografija i podatke koji se odnose na karakteristike smještajnih jedinica, te vjerodostojnost cijena i uvjeta pod kojima se nude.

Ako stan nije moguće koristiti po dolasku, zbog posebnih okolnosti, agencija Elim će dodijeliti alternativni smještaj bez smanjenja cijena ako je alternativni smještaj u istoj kategoriji.

5. Rezervacija

Prihvaćanjem ponude i plaćanjem akontacije za smještaj, gost prihvaća naše uvjete. Prilikom plaćanja putem ponude Agencije, potpisivanja ugovora, vaučera ili prijave, klijent uspostavlja pravni odnos s agencijom Elim i potvrđuje da je upoznat s ovim Općim uvjetima i da ih u potpunosti prihvaća. Kupac mora platiti polog ili bilo koji predujam. Kupac je dužan dostaviti sve osobne podatke kako bi rezervacija bila potpuna.

Za potvrdu rezervacije gost je dužan platiti depozit (30% - 50% od ukupne cijene), ovisno o smještajnoj jedinici i duljini boravka.

Agencija Elim zadržava pravo naplatiti puni iznos prije dolaska gostiju.

Ako plaćanje nije primljeno prije ugovorenog vremena, rezervacija će se smatrati otkazom, a agencija Elim može slobodno ponuditi smještaj drugom klijentu. Kada se uplata / akontacija izvrši, agencija Elim će klijentu poslati potvrdu rezervacije (voucher).

Avansna uplata može se izvršiti kako slijedi:

  • Plaćanje gotovinom, u agenciji Elim, Andronella 12a, 52210 Rovinj
  • Bankovni prijenos na račun vlasnika objekta/iznajmljivača; Kako bi izvršili uplatu na račun, potrebne su sljedeće informacije: Ime i prezime / nositelj rezervacije s kućnom adresom
    Primatelj: SWIFT:
    Gost mora poslati potvrdu o uplati agenciji Elim putem faksa ili e-maila, u protivnom agencija Elim nije obavezna izvršiti rezervaciju i neće biti odgovorna za neizvršenu rezervaciju.
  • Plaćanja na bankovni račun. Za plaćanje na račun potrebne su sljedeće informacije: Ime i prezime / nositelja rezervacije s kućnom adresom

U slučaju da je boravak kraći od prvotno rezerviranog, naplaćuje se ukupni trošak smještaja za cjelokupnu rezervaciju.

6. Pravo Elim agencije da promijeni ili otkaže rezervaciju

Agencija Elim može predložiti izmjene rezerviranog smještaja ili otkazati smještaj djelomično ili u cijelosti, ako prije ili tijekom datuma Vaše rezervacije postoje nepredviđene okolnosti, agencija Elim može ponuditi klijentu alternativno rješenje. Promjene rezervacije mogu se izvršiti samo uz dopuštenje kupca. Alternativni smještaj mora biti jednak ili kvalitetniji od onog koji je rezerviran.

Agencija Elim je dužna obavijestiti gosta o svim promjenama rezervacije ili bilo kakvom otkazu prije njihovog dolaska u slučaju nastanka izvanrednih okolnosti. Ako agencija Elim ne može pronaći alternativni smještaj, svi depoziti / predujmi bit će u cijelosti vraćeni kupcu.

7. Pravo kupaca na promjenu ili otkazivanje rezervacije

Ako gost želi promijeniti ili otkazati rezervaciju, mora to učiniti pismeno. Ako trebate izmijeniti broj gostiju ili datum boravka, to mora biti najkasnije 50 dana prije dolaska. Ako je rezervacija u potpunosti otkazana, primijenit će se sljedeća pravila otkazivanja:

Izmjene smještaja ili bilo koje druge promjene u roku od 50 dana od datuma dolaska ili tijekom korištenja smatraju se otkazom.

U slučaju otkazivanja rezervacije, datum primitka pisanog otkaza koristi se za izračun troškova otkazivanja kako slijedi:

- Ako gosti ne mogu doći zbog teške situacije (prometna nesreća, smrt u obitelji i sl.), Ne vraćamo rezervaciju (30% od iznosa boravka), već dajemo mogućnost gostima korištenje rezervacijskog iznosa za isti apartman, u roku od godinu dana od datuma dolaska rezerviranog apartmana, ako se isti iznos noćenja rezervira kao u otkazanoj rezervaciji.

- Ukoliko gosti ne mogu doći iz drugih razloga (odmor otkazan zbog problema na poslu, vremenska prognoza, itd.), Ne vraćamo uplatu rezervacije, već pružamo mogućnost za korištenje iznosa ove rezervacije za isti apartman, u roku od mjesec dana od datuma dolaska otkazane rezervacije, ako se rezervira isti iznos noćenja kao u otkazanoj rezervaciji.

- Ostatak plaćanja od 70% boravka nije obavezan platiti ako je rezervacija otkazana do 1 tjedna prije dolaska. Ako je otkazivanje učinjeno tjedan dana prije dolaska ili na dan dolaska, gosti moraju platiti dodatnih 20% cijelokupnog iznosa boravka

- Ako gost ne stigne do ponoći na dan pružanja usluge, bez kontaktiranja agencije Elim ili domaćina, rezervacija će biti otkazana i naknada za otkazivanje naplaćuje se kako je gore opisano. Ako stvarni troškovi premašuju gore navedene troškove, agencija Elim zadržava pravo naplate stvarnih troškova.

Elim agencija ne nadoknađuje kupcu troškove putovnica ili viza u vezi s rezervacijama otkazanim od strane kupca.

8. Cijene

Cijene koje nudi tvrtka Elim varira od objekta do objekta. Cijene su izražene u eurima na temelju tečaja kune i ostalih stranih valuta. Agencija Elim zadržava pravo promjene tih cijena, a mogu se razlikovati do visine od 3%, ovisno o tečaju. U tom slučaju agencija Elim ne može jamčiti cijenu dogovorenu unaprijed i potvrdu rezervacije.

Kada se plaćanje u ime iznajmljivača vrši agenciji, naplaćuje se prema službenom cjeniku u kunama ovjerenom od strane nadležnog turističkog ureda.

Prijava je 25,00 kn po osobi.

U cijenu je uključena cijena struje, plina, vode, posteljine i ručnika.

U cijenu je uključeno korištenje klima uređaja (u slučaju nerazumne potrošnje naplaćuje se 5 € po danu).

Ako su na dan njihove dodatne osobe koje nisu navedene u rezervaciji, dodatni krevet se naplaćuje prema važećem cjeniku.

Cijene apartmana izražene na cjeniku su za najam apartmana po danu.

Svaki stanodavac zadržava pravo da formira cijene smještaja.

9. Dolazak

Po dolasku, gost dolazi u Elim agenciju ili izravno u rezervirani smještaj. Vrijeme dolaska je nakon 14 sati na dan rezervacije. Agencija Elim ili stanodavac nisu dužni prihvatiti goste prije 14 sati.

Po dolasku, potrebno je dostaviti dokumentaciju svih gostiju stanodavcu ili agenciji Elim u svrhu prijave.

Nakon prijave gosti će biti upućeni u njihov smještaj.

Za neke smještajne jedinice gosti moraju ostaviti polog (stanodavcu ili agenciji Elim) u iznosu od 200,00 € koji će biti vraćen na dan odlaska ili naplaćeni u slučaju oštećenja.

10. Odlazak

Potrebno je ostaviti smještaj do 10 sati ili prema rezervaciji. Ako kupci nisu napustili svoju sobu / apartman do 10,00 sati, Elim agencija zadržava pravo naplate za dodatan dan boravka.

Na dan odlaska gost je dužan dopustiti pružatelju usluga da pregleda stanje zakupljenog smještaja, stanodavac zadržava pravo zadržati depozit ako dođe do oštećenja imovine.

11. Obveza kupaca

Kupac je dužan:

- Pridržavajte se kućnog reda smještajne jedinice i surađivati sa pružateljima usluga u dobroj vjeri.

- Po dolasku u smještajnu jedinicu ili u agenciju Elim, dostaviti osobne dokumente za prijavu nadležnim tijelima. Dokumenti će biti vraćeni kupcu nakon najviše 24 sata.

- Nije dopušteno dovoditi više ljudi nego što je navedeno u rezervaciji ili donijeti nenajavljene kućne ljubimce. U tom slučaju, agencija Elim će otkazati smještaj i naplatiti puni iznos dogovorenih aranžmana.

- Tijekom posljednjeg dana boravka, klijenti su dužni (ako to već nisu učinili) podmiriti svoje nepodmirene račune

- Prilikom odlaska gost je dužan omogućiti domaćinu da provjeri stanje iznajmljenog smještaja kako bi se uvjerio da nema oštećenja imovine.

U slučaju nepoštivanja ovih obveza, kupac je odgovoran za nastale troškove i odgovara Elimu za učinjenu štetu.

12. Prigovori

Svaki kupac / gost ima pravo podnijeti pritužbu za usluge koje nisu ugovorene. Ako je pružena nepotpuna ili nezadovoljavajuća usluga, kupac ima pravo tražiti razumnu naknadu podnošenjem pisane pritužbe.

Postupak podnošenja žalbe:

- Ako gost nije zadovoljan s bilo kojom uslugom, mora o tome odmah izvijestiti Elim agenciju. Nećemo prihvatiti žalbe nakon što su gosti napustili smještaj, a svoju rezervaciju su u apartmanu odsjeli u cijelosti. Žalba se mora prijaviti na dan dolaska ili tijekom boravka.

U slučaju da kupac nije u mogućnosti uspostaviti kontakt s Elim agencijom, neodgovarajuću uslugu treba prijaviti davatelju usluga. Klijent je dužan surađivati ​​s Elim agencijom i pružateljem usluga u dobroj vjeri kako bi riješio problem. Ako gost odbije prihvatiti rješenje koje odgovara kvaliteti u ponudi postojeće rezervacije, agencija Elim neće prihvatiti naknadne pritužbe i više neće smatrati potrebnim odgovoriti.

-Ako gosti nisu zadovoljni stanjem našeg objekta, moraju nas obavijestiti kako bismo mogli riješiti sva pitanja ili pritužbe. Imajte na umu da nismo obvezni platiti smještaj na nekom drugom mjestu, ako prethodno nije dogovoreno.

Najviša nadoknada po prigovoru ne može biti veća od cijene usluge i ne može uključivati ​​već pružene usluge ili cjelokupni iznos. Time se isključuje pravo gosta na naknadu nematerijalne štete.

13. Sudska nadležnost

Ako kupac nije zadovoljan agencijom Elim, ima pravo na sudsku arbitražu. U takvom slučaju dogovorena je nadležnost suda u Rovinju.

14. Napomena

Nakon izvršene uplate gost u potpunosti prihvaća program i uvjete smještaja u privatnim kućama/apartamnima fizičkih i pravnih osoba.